top of page
ZADNJE OBJAVE
recent posts

Uspešen konec prve sezone PP v Sloveniji

Z zadnjim krogom 1. PPL na Žaženberku je padla zavesa letošnje sezone PP v organizaciji PPZS.

Pri PPZS so s prvo sezono zelo zadovoljni. V petih klubih in na štirih igriščih, ki so člani PPZS je število igralcev pič in pata naraslo na več kot100 članov, organiziranih je bilo veliko število klubskih turnirjev, dobro obiskana pa so bila tudi tekmovanja v organizaciji PPZS, liga in pokal ter izjemno uspešno Odprto mednarodno prvenstvo Slovenije, Slovenija open, ki se ga je med drugimi udeležilo tudi 15 igralcev iz Katalonije in Baskije.

Organiziranih je bilo kar nekaj tečajev za pridobitev dovoljenja za igranje DIPP, PPZS je bila sprejeta v svetovno zvezo nacionalnih organizacij PP FIPPA, zbirali smo sredstva za otroke obolele za rakom (skupaj z Lions clubom Vega Ljeubljana) in Specialno olimpiado Slovenije, katere člani so sodelovali tudi na prvem tekmovanju v PP, njihovi člani pa bodo aktivno igrali in tekmovali v naslednji sezoni, ko bo pričela s svojim delovanjem tudi posebna komisija, ki je zadolžena za mladino in družine.

V Sloveniji imamo še 5 igrišč za Pitch&Putt, ki pa še niso organizirana oz. nimajo svojega matičnega kluba, kar je pogoj za članstvo v PPZS. Preko zime je potrebno tem igriščem pomagati organizirati klube, tečejo aktivnosti za tri nova igrišča za PP, tako, da lahko v naslednji sezoni računamo na velik porast članstva in igrišč.

Seveda pa s tem letošnja sezona še ni zaključena. Klubi bodo organizirali še svoja klubska prvenstva, Čip in golf klub Trebnje pa je za zaključek sezone povabil sovenske igralce PP na Martinovanje, ki bo na igrišču za PP Blato,

v začetku novembra.

ARHIV
archive
bottom of page