Zadnje objave

Kar pet igralcev si deli 2. mesto na častni listi najboljših

Fotografija: vodeči na častni rang listi Frenk Svetina (z zastavico v roki) Na drugem mestu častne liste najboljših slovenskih igralcev PP je prava gneča. Po 10 točk ima kar pet igralcev, Jožef Klančnik (Žaženberk), Matjaž Lavrih (Trebnje), Dolfe Naraks (Žaženberk), Bojan Mesec (STOL) in Tomaž Koleša (Olimpija Ljubljana). Na prvem mestu ostaja Frenk Svetina (STOL), ki si je nabral lepo prednost devetih točk (19 točk). V jesenskem delu sezone bo veliko priložnosti za spremembe, saj bodo za točke veljala naslednja tekmovanja: - SLO Open, individualno in moštveno, seštevna igra (Brdo) - Pokal SLO, igra za luknjo (Brdo in Stanežiče Ljubljana) - 5. krog 1. PPL, stableford (Žaženberk)

Žaženberk na prvo mesto, Trebnje ne popuščajo ...

V četrtem krogu 1. PPL je prišlo do spremembe na vrhu lestvice. Na prvo mesto se je zavihtel PPK Žaženberk z 255 točkami, tesno za petami, s tremi točkami zaostanka, mu sledi ČIGK Trebnje. V zadnjem, 5. krogu, ki bo jeseni na Žaženberku, se obeta hud boj za prvo mesto. Žaženberk bo vsekakor imel prednost domačega igrišča, vendar se ostali klubi zagotovo ne bodo kar tako predali. Za Žaženberk je tokrat odlično odigral predsednik PPZS Jožef Klančnik (26 točk), zelo dober rezultat pa je dosegel tudi Robert Dular (24). Vsekakor ima Žaženberk kompaktno in izkušeno moštvo, ki lahko obrani, sicer minimalno, prednost. Omeniti je potrebno tudi nastop Tomaža Lavriha (Trebnje), ki je z imenitno igro zb

SLO PP OPEN - prijave iz tujine

Fotografija: 1. Slo Open (2017), igralec iz Baskije z majico z napisom SLO Open 2017, Brdo, Eslovenia Na PPZS so več kot zadovoljni s trenutnim stanjem prijav za Mednarodno odprto prvenstvo Slovenije v PP 2018 - SLO Open 2018, ki bo na Brdu, 15.-16.9.2018 (vadbeni dan 14.9.2018). Do danes se je prijavilo 39 igralcev iz tujine, iz Katalonije, Baskije, Španije in Irske (najvišje možno število prijav je 72 igralk in igralcev). Pred prvenstvom bo odigran tudi meddržavni troboj na Brijonih na Hrvaškem, med domačo Hrvaško, Katalonijo in Slovenijo (13.9.2018).

Trije klubi na vrhu, PPGK Olimpija Ljubljana lovi priključek

Na fotgrafiji: igrišče za PP Blato Trebnje Kar trije PP klubi so na vrhu lestvice 1. PPL. Rezultatske razlike med njimi so zelo majhne (Trebnje 170 točk, Žaženberk 168, STOL 165), tako, da bodo rezultati 4. kola prejkone odločilno vplivali na končne uvrstitve. Svojo priložnost bo iskal tudi novi član PPZS PPGK Olimpija Ljubljana, ki je odigral le en krog. Z odlično igro na matičnem igrišču v Stanežičah v Ljubljani so ulovili priključek (99 točk) in bodo v Trebnjem in potem v zaključnem krogu, jeseni na Žaženberku, zagotovo poskušali uresničiti svoje ambicije. Obeta se nam torej vroče poletno nadaljevanje in ogorčen jesenski boj za 1. mesto.

Arhiv

© 2016 Pitch&Putt zveza Slovenije