Zadnje objave

CERTIFIKAT PPZS OLIMPIJI IN STANEŽIČAM

Fotografija (z leve): podpredsednik PPGK Olimpija in predsednik PPZS Jožef Klančnik PPZS svojim novim članom, klubom in igriščem, izroči certifikat PPZS o priznanju kluba in igrišča ter sprejetju v svoje redno članstvo. Jožef Klančnik, predsednik Pitch&Putt zveze Slovenije, je po koncu tekmovanja za SLO Pokal, izročil podpredsedniku Pitch&Putt Golf kluba Olimpija Ljubljana Alešu Franetiču certifikat in ga obvestil, da se je PPZS odločila, da bo najbolj pomembno slovensko PP tekmovanje, SLO Open, 3. Odprto državno prvenstvo v PP 2019, poverila v organizacijo prav ljubljanskemu klubu in igrišču. Tekmovanje bo potekalo na PP igrišču Stanežiče Ljubljana, od 6.-8.9.2019.

JOŽEF KLANČNIK NAJBOLJ USPEŠEN IGRALEC PP V SLOVENIJI

Fotografija (z leve): Aleš Perčič, PP Stanežiče, Aleš Franetič, podpredsednik PPGK Olimpija in zmagovalec častne rang liste najboljših Jožef Klančnik Jožef Klančnik, predsednik PPK Žaženberk in predsednik PPZS, je zasluženo osvojil častni naziv najbolj uspešnega igralca PP v Sloveniji za leto 2018. Spominsko priznanje mu je izročil podpredsednik kluba organizatorja PPGK Olimpija Ljubljana, Aleš Franetič. Z 31 točkami je Jožef Klančnik prehitel vodečega na častni rang listi Bojana Mesca, PPK STOL (28). 3. mesto je osvojil Tomaž Koleša, PPGK Olimpija Ljubljana (25). Za točkovanje je veljalo 8 tekmovanj, 1. PPL (5 krogov), SLO Open, posamezno in moštveno ter SLO Pokal, posamezno. Potrebno je om

SLO POKAL - PO DODATNI LUKNJI PRVO MESTO RALFU PANČURJU

Na izjemno zanimivem tekmovanju na izpadanje za SLO pokal 2018, je v boju za prvo mesto, po neodločenem rezultatu in podaljšku za eno luknjo, Ralf Pančur, član ČIGK Trebnje, tesno premagal Jožefa Klančnika, PPK Žaženberk. V superfinalu, na zadnji luknji rednega dela tekmovanja je Ralf zadel zelenico, Jožef pa je žogico udaril v bunker pred njo. Lega žogice je bila zelo slaba, ob samem robu 50 cm visoke stranice bunkerja. Kazalo je, da je tekmovanje odločeno. Jožef pa je z imenitnim vertikalnim udarcem zavrtel žogico proti luknji in izenačil rezultat. Igralca sta nadaljevala dvoboj na eni luknji, kjer je Ralf tesno zmagal in osvojil kristalno lovoriko za najbolj uspešnega igralca SLO pokala 2

Bojan Mesec na vrhu rang liste najboljših

Fotografija: Bojan Mesec, prvi z leve Bojan Mesec, PPK STOL, se je z zelo dobro igro na Žaženberku povzpel na 1. mesto rang liste najboljših slovenskih igralcev PP (25 točk). Tesno za petami sta mu 2. Jožef Klančnik, PPK Žaženberk, (24) in 3. Franc Svetina, PPK STOL, (24). Nasploh je pred zadnjim tekmovanjem za častno rang listo najboljših (SLO Pokal v Ljubljani) kar nekaj igralcev, ki lahko premešajo štrene najboljšim. Teoretično lahko zmaga tudi 7. igralec lestvice, lanski zmagovalec Vilibald Vengust, ki ima 16 točk. V Ljubljani se torej obeta zelo zanimivo in napeto tekmovanje v igri na izpadanje (Slovenski pokal, sobota, 20.10.2018, ob 10.00).

PPK ŽAŽENBERK PRVAK LIGE 2018

Fotografija: Jožef Klančnik predsednik PPK Žaženberk prejema čestitke PPK Žaženberk je zasluženo osvojil prvo mesto v 1. PPL. Moštvo Žaženberka je bilo najbolj uspešno tudi v 5. zaključnem krogu 1. PPL, na svojem matičnem igrišču Žaženberk. Rezultati: PPK Žaženberk 88 točk, PPK STOL 81 točk, PPGK Olimpija Ljubljana 75 točk in ČIGK Trebnje 24 točk. Končna lestvica tekmovanja v 1. PPL: 1. PPK Žaženberk 343 točk 2. PPK STOL 282 točk 3. ČIGK Trebnje 276 točk 4. PPGK Olimpija Ljubljana 241 točk. Za izjemno predstavo je ponovno poskrbela članica PPGK Olimpije Ljubljana Sabina Dietner, ki je dosegla kar 27 bruto točk.

Arhiv

© 2016 Pitch&Putt zveza Slovenije