top of page
ZADNJE OBJAVE
recent posts

Problemska konferenca o razvoju golfa

V torek, 8.11.2016, so se v Arboretumu, na problemski konferenci o nadaljnjem razvoju golfa pri nas, zbrali slovenski golfski delavci in zanesenjaki. V prvem delu so svoja gledišča predstavili Golf zveza Slovenije, Profesionalna golfska asociacija Slovenije, Združenje golfskih igrišč in novoustanovljena Pitch&Putt zveza Slovenije. V drugem delu so prisotni nanizali kar nekaj poti in idej, ki lahko golfski voz spet potegnejo naprej.

Najpomembnejše spoznanje in zaključek vsekakor je, da se glavni akterji strinjajo, da konsolidirajo svoje vrste in z roko v roki, s skupnimi napori, sodelovanjem in medsebojnim spoštovanjem, golf dvignejo na višjo raven. Golfske zveze in združenja bodo ustanovili delovno telo, ki bo pripravilo program ukrepov in sodelovanja, kot nadgradnjo predstavljene strategije razvoja.

Veseli nas, da bo tudi Pitch&Putt zveza Slovenije prevzela pomembno poslanstvo, spremembo podobe golfa kot športa za elite in zapolnila nišo, omogočila sodelovanje vseh socialnih razredov, mladih, starejših, družin, upokojencev, invalidov ... tistih, ki golfa ne morejo igrati zaradi pomanjkanja časa, službenih obveznosti, golfske populacije, ki golfa ne igra več in se morda najde prav v PP ...

ARHIV
archive
bottom of page